Sanjosex i Castellroig exhaureixen entrades en la 1a visita a ‘La Sala’

Sanjosex i Castellroig exhaureixen entrades en la 1a visita a ‘La Sala’

Aquest divendres el Festival Decanta va ha sortit per primera vegada de Sant Sadurní d’Anoia per traslladar-se a ‘La Sala’ de Sant Llorenç d’Hortons per viure el primer dels tres concerts d’aquesta 3a edició. Sanjosex i Castellroig s’han trobat per oferir dues hores d’espectacle.

El concert ha anat evolucionant cançó rere cançó i vi i cava rere vi i cava oferint un to cada vegada més distès, que ha culminat amb tres bisos del conjunt empordanenc.

Un concert 4×4 de La Bisbal al Pendès

El celler Castellroig, representat pel seu propietari, Marcel Sabaté, ha obert el concert exposant la importància que té per a ells el terrer al llarg de les seves 45 ha. Les seves vinyes creixen sobre 18 tipus diferents de terres que també intervenen en la definició del gust dels seus vins i caves forjats sobre varietats autòctones tals com el xarel·lo, el macabeu i la parellada, així com malvasies i també garnatxes.

El primer dels vins del concert ha sigut el ‘So blanc’ collit aquesta darrera verema. Aquest xarel·lo enguany compta amb la novetat d’una petita aportació de malvasia que el dota d’un punt més aromàtic. Per Carles Sanjosé, el vi més jove dels quatre, l’han traslladat als seus ‘Córrer’, ‘Et menjo a petons’, ‘Corriol’ i ‘Baix Ter Montgrí’.

Del 2014 és el ‘So negre’, un vi que passa 10 mesos en bóta de roure i els 3 darrers, fins a la seva venda, en ampolla. Els raïms que el conformen provenen de dues parcel·les, la d’ull de llebre d’una terrassa alta del riu Bitlles i la garnatxa d’una de Torrelavit. El resultat és un negre jove amb una capa de color consistent amb un toc especiat que segons Sabaté es deu al bosc que envolta a les dues vinyes. En aquest cas el vi ens ha traslladat a les cançons ‘No som res’, ‘Content i bé’, ‘Temps o rellotge’ i ‘El joc’.

Blanc, negre i al tercer ha tocat un cava, el ‘Rosat’, de trepat i garnatxa negra, de 18 mesos. Aquest producte ha esgarrapat un repic de copes deliciós després del brindis impulsat pel bateria Pep Mula entre les ‘Plat a taula’, ‘Corriol’, ‘Animal salvatge’ i ‘Festival Tom i Jerry’. Cançons, com aquest cava rosat, que podrien acompanyar un bon aperitiu o aquelles postres amb sobretaula. El públic així ho ha demostrat deixant-se anar, sentint-se com si estiguessin com a casa.

El darrer dels regals del concert en forma de cava ha sigut el ‘Gran Reserva’ Brut Nature amb un 85% de xarel·lo i un 15% de macabeu que el doten d’una evolució molt interessant no fent-lo vell ni pesat i podent-lo tenir fins a 4 anys més a casa després d’haver estat 60 mesos al celler. Aquí, les ‘Girona a Japó’, ‘Futur incert’, ‘No hi ha mirades’ i ‘M’agraden els colors’, han precedit fins a tres bisos, dos amb Carles Sanjosé en solitari.

‘La Sala’ s’ha estrenat amb nota, fent de Sant Llorenç d’Hortons un marc incomparable després d’aquesta primera visita al municipi. El públic n’ha marxat content, sorprès i encuriosit en aquest ‘nou’ espai per a molts d’ells.

Això continua…

Avui es podrà gaudir del concert de Maria del Mar Bonet amb Juvé & Camps, amb entrades exhaurides, així com de la presentació del llibre “La forma d’un sentit” de David Carabén i els vins “Estones de Mishima” del celler Estones, de la que tampoc no queden entrades.

Diumenge a les 21 h a la Sala de Tast de Cal Feru comptarem amb Pau Figueres a la guitarra amb els vins del Celler Esteve i Gibert. Aquest serà l’últim acte d’aquesta tercera edició, que té lloc de dijous a diumenge.

Qui ho desitgi també pot reservar una visita a un celler per dissabte i diumenge, així com passar una estona a laTaverna Musical Interactiva amb el grup Àrid, dissabte de 12 h a 14 h i de 18 h a 21 h i diumenge de 12 h a 14 h.

Subscriu-te al nostre mailing!

Nom i cognoms (obligatori)

Correu electrònic (obligatori)

He llegit i accepto les condicions d'ús i la política de privacitat.

Email
Print