Maria del Mar Bonet i Juvé & Camps culminen un dissabte ple d’activitat

Maria del Mar Bonet i Juvé & Camps culminen un dissabte ple d’activitat

La tercera jornada del Festival Decanta, la de dissabte, ha viscut múltiples visites als cellers participants, una doble jornada de la Taverna Musical Interactiva amb nombrosos assistents, la presentació del llibre ‘La forma d’un sentit’ de David Carabén amb els vins ‘Estones de Mishima’, amb entrades exhaurides així com el concert de Maria del Mar Bonet i Juvé & Camps.

Respecte a la presentació cal apuntar que la Sala de Tast de Cal Feru s’ha omplert amb les persones que una setmana abans ja havien exhaurit les entrades de l’activitat, per rebre David Carabén i Salvi Moliner, que amb gran complicitat entre ells i amb el públic assistent, han explicat el que s’amaga darrera les cançons de l’autor i com va sorgir la complicitat amb el Celler Estones per a que acabessin existint aquests dos vins inspirats de la cançó ‘Qui n’ha begut’, en el cas del negre, i ‘Vine’, en el cas del blanc. El públic assistent ha pogut gaudir de la degustació d’aquests dos vins mentre en rebien les explicacions per part dels autors.

Juve & Camps, Maria del Mar Bonet i Borja Penalba omplen La Fassina

El concert ha omplert el Celler de La Fassina de Can Guineu amb més de 150 persones que s’han delit amb el relat de la història de les caves a càrrec de Joan Juvé, propietari de Juve & Camps, així com de les explicacions de cadascun de les quatre referències a càrrec del delegat comercial Toni Chortó.

‘Essential’ és la referència més nova de la marca i un dels pocs xarel·los monovarietals que hi ha al mercat. Els seus 24 mesos de criança han servit per donar la benvinguda a Maria del Mar Bonet i a Borja Penalba damunt de l’escenari i a les seves ‘Petita festa’, ‘L’Amor és mar desfeta’ tot recordant al prolífic Ramon Llull en el 500è aniversari de la seva mort, ‘Mercè’, ‘Sempre hi ha vent’ i ‘Inici de Campana’.

El segon cava de l’espectacle ha estat el ‘Reserva de la Família’, un brut nature gran reserva creat l’any 1976 a partir d’un cupatge tradicional de macabeu, xarel·lo i parellada amb 36 mesos de criança. En aquest cas Xortó ha apuntat que la bombolla està molt més integrada, tal i com el valencià Albert Garcia s’ha sumat a l’espectacle amb la lectura d’alguns dels seus poemes així com cançons a les que ha ‘traït’ posant lletra per Maria del Mar Bonet, com ‘Per Hipócrates’. Els aplaudiments, presents durant tot el concert, han destacat amb ‘La dama d’Aragó’, cançó transversal de tota la Mediterrània. ‘Camí florit’ i el seu repàs d’herbes, plantes i flors destaquen amb aquest cava més sec i amb aromes secundaris de la segona criança li donen una frescor com la de la cançó. Aquest bloc s’ha culminat amb el poema de Joan Vergés musicat per Toti Soler ‘Em dius que el nostre amor’.

El ‘Blanc de Noirs 2012′ es cultiva i es cull en vinyes de la propietat de Juvé & Camps de Can Rius i d’Espiells, unes vinyes que enguany han rebut la certificació ecològica 100%, un plus més a favor de l’agricultura i els productes de qualitat. La lluita entre la fruita blanca i vermella resultant d’un raïm negre del qual n’esdevé un producte blanc amb un punt sec i de cremositat, s’ha traslladat en els poemes que Borja Penalba i Francesc Anyó han compartit damunt l’escenari. Aquest bloc també ha comptat amb ‘Les Illes’ i ‘No puc dir el teu nom’ de Vicenç Andrés Estellés, així com ‘Diré del vell foc i de l’aigua’.

El darrer dels caves ha sigut el ‘Milesimé’, un precursor a la seva època al tractar-se d’un blanc de blancs elaborat a partir de la varietat chardonnay. Aquest ha servit perquè amb ‘Cançó de fer camí’ Maria del Mar Bonet reconegués a la dona i en concret a aquelles de la música. Aquest cava, excel·lent per maridar, també ha escoltat ‘Dansa de Primavera’, ‘De sentir’ i  ‘Alenar’.

El clima plaent, de calma i distés del concert s’ha culminat amb ‘Que volen aquesta gent’ i ‘La Balanguera’ en els bisos d’un excel·lent i deliciós concert on no s’ha deixat de fer un crit per la fi de les guerres.

Subscriu-te al nostre mailing!

Nom i cognoms (obligatori)

Correu electrònic (obligatori)

He llegit i accepto les condicions d'ús i la política de privacitat.

Email
Print