Finalitza el Decanta 2016 amb la proximitat de Pau Figueres i el Celler Esteve i Gibert

Finalitza el Decanta 2016 amb la proximitat de Pau Figueres i el Celler Esteve i Gibert

La jornada de diumenge, l’última de l’edició d’enguany, ha comptat amb visites a cellers, un matí de Taverna Musical Interactiva amb el grup Àrid i amb el concert final, el de Pau Figueres maridat amb els vins del Celler Esteve i Gibert.

Pel que fa a la Taverna Musical Interactiva, la valoració d’aquest nou format en l’activitat és molt positiva. El públic assistent ha pogut gaudir de les diferents textures que oferia la música en directe del trio de jazz protagonista, sol·licitant un canvi de tema musical segons els vins o caves que anaven tastant. L’activitat, que ha estat funcionant matí i tarda del dissabte i matí de diumenge, ha vist passar per La Tasting Room de Cal Feru gran quantitat de participants.

Joventut, sensibilitat i proximitat en el concert de Pau Figueres amb el Celler Esteve i Gibert

L’últim concert del Decanta 2016 ha acollit a dos projectes relativament joves: per l’edat de la persona que n’està al capdavant i perquè, malgrat venir de tota una experiència prèvia en el sector, el projecte personal dels dos protagonistes és bastant recent.

En els dos casos però, el de Pau Figueres i el d’Albert López -enòleg del celler, que és qui ha fet les explicacions-, s’ha percebut la passió per l’ofici i les ganes de buscar l’excelència d’una manera natural.

En el transcurs del concert s’han pogut tastar els tres vins que té actualment el celler penedesenc: ‘Origen’, ‘Les Vistes’ i ‘L’Antana’.

‘Origen’, un vi 100% xarel·lo del 2014, és la primera referència que va crear el celler i vol ser un homenatge a l’origen del projecte, així com una mirada enrere cap els orígens. Pau Figueres ho ha maridat amb un bloc de diferents peces encadenades que, tot i haver estat fetes en l’actualitat, són el reflex de coses que vénen del passat.

‘Les Vistes’, també un vi blanc, fet a partir d’una selecció de ceps de vinyes de 90 anys i passat per bóta de castanyer, ha estat una bona inspiració per a que el músic ens interpretés peces inspirades en els avantpassats.

Finalment, el vi negre del jove celler, ’L'Antana’, un merlot amb 12 mesos de criança i 4 anys d’ampolla, ha anat acompanyat de ‘rumbes que caminen soles’, amb un públic molt silenciós des del principi fins al final, que ha volgut assaborir cada nota i cada glop en la seva màxima expressió.

Tot plegat, un concert totalment proper, autèntic i sensible, que ens ha apropat a aquestes dues petites joies que de ben segur arribaran molt lluny i que ens han deixat un molt bon gust de boca -i d’orelles- per a finalitzar aquesta exitosa i plena de talent tercera edició del Decanta.

Subscriu-te al nostre mailing!

Nom i cognoms (obligatori)

Correu electrònic (obligatori)

He llegit i accepto les condicions d'ús i la política de privacitat.

Email
Print