Èxit del Decanta a la Mediterrània 2015

Èxit del Decanta a la Mediterrània 2015

Aquest dissabte 17 d’octubre, la Fira Mediterrània de Manresa ha acollit el Festival Decanta, música, vins i caves d’autor de Sant Sadurní d’Anoia,  amb un concert amb tast de caves coproduït pels dos festivals. El concert que ha tingut lloc, en dues sessions d’una hora i escaig de durada, a les 23 h i la 01 h, ha estat protagonitzat pels músics Joan Garriga i Carles Belda acompanyats pels caves Pere Mata.

Unes 140 persones, entre públic i programadors, han pogut assistir a aquest esdeveniment que ha tingut lloc a l’escenari del Vermell, un context ideal per a un concert molt proper i ple d’espontaneïtat.

Els quatre caves que s’hi han tastat, acompanyats per les explicacions de Pere Mata, enòleg i propietari del celler, han estat, en aquest ordre:

  1. Rosat Trepat de Pere Mata (Novetat)
  2. Cupada nº13 de Pere Mata
  3. Pere Mata L’Origen
  4. Pere Mata Reserva de la Familia

Per a cada cava, els músics, acompanyats únicament pels seus acordions, han preparat una selecció de cançons que hi fessin un bon maridatge segons les característiques d’un i altre. Així doncs, s’han pogut escoltar ja clàssics de La Troba Kung-Fú com “Flor de primavera”, tradicionals com “La cançó del lladre” o “La presó de Lleida”, grans cançons com “Homenatge a Teresa” d’Ovidi Montllor o la divertida “Remena nena” popularitzada per Guillermina Motta, entre molts i diversos altres temes, tots passats pel filtre de la inconfusible personalitat musical d’aquests dos músics vallesans. També s’ha pogut gaudir de grans moments de glossa, en que Garriga i Belda han improvisat versos inspirats en les explicacions de Pere Mata sobre els seus caves. Un concert que el públic assistent ha pogut gaudir d’allò més, acabant  a peu dret dansant i cantant “garrotins”.

La valoració d’aquesta coproducció és molt positiva per part del Festival Decanta, que ha pogut donar a conèixer el seu concepte de maridatge de música i vins i caves d’autor, més enllà de Sant Sadurní d’Anoia i el Penedès.

Subscriu-te al nostre mailing!

Nom i cognoms (obligatori)

Correu electrònic (obligatori)

He llegit i accepto les condicions d'ús i la política de privacitat.

Email
Print