Avui dijous 26 s’ha inaugurat la segona edició del Decanta. El festival de música, vins i caves d’autor, que tindrà lloc durant tot el cap de setmana a Sant Sadurní d’Anoia, ha començat a mitja tarda amb un tast musical adreçat a periodistes, bloggers i persones del sector. Aquest tast, conduït per la periodista musical Consol Sàenz (RNE), que és qui n’ha fet la selecció musical, ha comptat amb la presència dels següents vins i caves i les explicacions dels seus propis autors:
Eclosió 2014 de Cellers Alsina
Antistiana Merlot 2012 de Mas Comtal
Spur Brut Reserva de Giró Ribot
Sadurní Oliver Nature Reserva 2012 de Oliver Viticultors
Imperial Brut Gran Reserva 2010 de Llopart
Capricis de Vilarnau Nature Reserva de Vilarnau
A continuació ha tingut lloc l’acte d’inauguració del festival a La Tasting Room de Cal Feru, amb la presència de Jep Bargalló, regidor de Turisme de Sant Sadurní d’Anoia, i Ramon Riera, diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, així com representants de les entitats col·laboradores i cellers participants. Els assistents han pogut provar els vins i escoltar les cançons de la Taverna Musical, abans de que s’obri al públic demà divendres a les 19 h.
Aquest vespre a les 20.30 h s’ha projectat el documental “Blood into wine” amb totes les localitats exhaurides. Aquesta activitat, que ha estat coorganitzada amb el Most, Penedès Festival Internacional del Vi i del Cava, ha comptat amb els vins californians del celler Artesa, del grup Codorníu. S’han pogut tastar 4 vins diferents d’aquest celler amb exclusivitat, ja que no es comercialitzen en tot l’Estat espanyol.
El festival continua demà divendres amb la presentació dels llibres “501 cançons catalanes que has d’escoltar abans de morir” del periodista musical Jordi Bianciotto i “Vinos imbatibles: 150 entre 4 y 10 €” del sommelier David Seijas. Aquesta doble presentació tindrà lloc a la Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya, amb qui s’ha coorganitzat l’activitat, a les 20 h. És d’accés gratuït.
A les 19 h es donarà el tret d’inici a la Taverna Musical, que estarà oberta demà divendres de 19 h a 22 h, dissabte d’11 h a 14 h i de 17 h a 22 h i, diumenge, d’11 h a 14 h.
A les 22 h tindrà lloc el primer concert del Decanta, de la mà de Joan Colomo i els vins del celler Can Vich. D’aquest concert, que es realitzarà a la Sala de Tast de Cal Feru, ja s’han exhaurit les entrades.